DVTK Szurkolói Portál
DVTK Szurkolói Portál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Események
 
D V T K

 
Szurkolók

 
A hét képe
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Kiemelt oldalak
 

>Történelem

 

"Új utakon a régi sikerek felé!"

(DVTK – Diósgyőri MÁVAG – Diósgyőri VASAS – DVTK – DFC – DVTK)

(...) Az évtizedek során kialakult hagyomány szerint az első, angol eredetű futball labda a Magyar Királyi Vas - Acél és Gépgyár minta asztalosa, Petőfi Sándor fiának szánt ajándékként került Diósgyőrbe. A gyermek játszótársai hamarosan birtokba vették a bőrlabdát, melynek karrierje nem tartott túl sokáig, mert a gyerekek csak hamar szétrugdalták a játékszert. Mivel pótlására senki nem gondolt, így időre feledésbe is merült a hamar megkedvelt, de a szabályok ismerete nélkül labdakergetéssé fajult időtöltés

(...) 1909 novemberében indultak meg a vasgyári sportegyesület megalakításának előkészületei: Az öttagú bizottság és Vanger Vilmos elemi iskolai tanító a gyár igazgatóját kereste fel és kérte, járuljon hozzá egy, a labdarúgással foglalkozó egyesület létrehozásához.

Az alapszabály tervezet szerint az egy év óta szabadcsapatokként és alkalmilag működő Diósgyőri Ifjúsági Kör és a Diósgyőr-Vasgyári Labdarúgó Ifjúság fiataljai, a Miskolci Sport Egyesület példáját követve szabályszerűen működő sportegyesület alapítását határozták el. A szervezett sporttevékenység megindulásáig ettől számítva alig két hónapot kellett várniuk: 1910. február hatodikán a Vasgyár munkástermében saját erejükre támaszkodva létrehozták egyesületüket, melynek a DVTK (Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre) nevet adták. Ugyanakkor megválasztották a tisztikart: Vanger Vilmos (elnök), Ihring Antal és Waisz Árpád (alelnökök), Erdélyi Andor (titkár), Hamza István (pénztáros), Sárossy Lajos (intéző), Sebestyén Antal (ellenőr), Molnár Gyula (edző), Rozlozsnik József (kellékes) személyében.

(...) A kezdeti útkereső időszak után, 1912. május 16-án a Miskolci AK barátságos mérkőzésen fogadta a Diósgyőr-Vasgyári TK futballcsapatát és fölényes szép játékkal nyerte a mérkőzést. A 11:0-ra végződött találkozóról a Miskolczi Újság adott tudósítást: "A mérkőzés kezdetén óriási zápor tette csúszóssá a pályát, mely körülmény a labdatechnikát erősen befolyásolta. A játék egész menete alatt a MAK fölényesen erős tempót diktált, sőt az erős iramot a játék végéig bírta. A II. félidőben a DVTK részéről erőszakosság lép föl, ami két játékos kiállítását eredményezi."

(...) 1939. június 25-én avatták fel az új stadiont: "Nagyarányú érdeklődés, impozáns keretek és fényes külsőségek között avatta fel a Diósgyőri MÁVAG Sport Club a vasgyárban épült hatalmas és teljesen korszerű sporttelepét." Az avató mérkőzésen a DiMÁVAG győzött a Kispest ellen 6:2 arányban.

1940. augusztus 25.
DiMÁVAG - WMFC Csepel 3:4
Lukács - Solt II, Felföldi, Bohus, Turán, Barta, Füzér, Berecz 1, Fazekas 1, Barna 1, Magyar
A Diósgyőr lejátszotta első NB I-es mérkőzését, ahol a sokkal tapasztaltabb Csepel volt az ellenfele, az első gólunkat a tizedik percben Fazekas szerezte. Az első évad, első győzelmét az ötödik fordulóban aratta a csapat, a Szolnok MÁV ellen 6:3 arányban! Az évad kiemelkedő sikerét az akkor világhírű Ferencváros budapesti legyőzése jelentette, valamint az, hogy a Diósgyőr története első válogatott játékosát adhatta a magyar nemzeti tizenegynek, Berecz István személyében.

Az 1957/58-as bajnokságban a DVTK lejátszotta 300-dik meccsét a Csepel ellen, valamint megszerezte ötszázadik élvonalbeli gólját a Tatabánya ellen: "Paulás hozza fel a labdát, Ivánhoz játszik, a jobbszélső nagy lendülettel elfut, s a tisztán álló Papp mintegy hat méterről okosan, belsővel a kapu jobb oldalába helyezi a labdát. 3:1"

A következő évek további sikereket és elismerést hoztak az Avasalja labdarúgásának. A csapat megszerezte századik élvonalbeli győzelmét, először lett a vidék legjobbja (1959/60), egy olyan bajnokságban, ahol a kommunizmus kirakatcsapatai mellett alig teremhet babér nem budapesti csapatnak, valamint sorra került a városi derbi is, hiszen most fordult elő először, hogy az NB I-ben két miskolci klub találkozott.

A 68-as év a DVTK életében ismét aranybetűs esztendő, hiszen ebben a szezonban értük el a 700-dik első osztályú találkozót, játszottuk le a félezredik meccsünket, valamint ebben az évben került a csapathoz a kapus legenda, Veréb György.
Nagyjából ekkortájt kezdett kialakulni a későbbi sikercsapat, mely már a nemzetközi porondon is kipróbálhatta magát. A Középeurópai Kupa keretében a csapat találkozott a Palermo, a C. Zvezda, a Lokomotív Kassa és a Celik csapatával is.

1974 - 1984 A Diósgyőr megtapasztalta, hogy milyen a csúcson lenni és milyen a mélybe, a másodosztályba zuhanni. Veréb, Tatár, Salamon, Oláh, Borostyán, Fekete, Fükő, Váradi, Teodoru és még hosszan sorolhatnánk azokat a fantasztikus képességű focistákat, akik a szívüket kitették a DVTK-ért és olyan hatalmas sikereket értek el, hogy feltették Miskolcot az európai futball térképre, létrehozva a DIÓSGYőRI ARANYCSAPATOT, a futball fővárosában, Miskolcon.

Az 1976/77-es szezon nem lenne nagyon emlékezetes, hiszen a csapat 34 bajnokin csak 32 pontot szerzett, s lett a 10., de a Magyar Kupában olyan történt, ami még sohasem, a Diósgyőr lett a Kupagyőztes!

Szabó Géza edző: "A legjobb nyolc közé akartunk eredetileg eljutni. A Videotonnal, az Olajbányásszal és a MÁV DAC-cal kerültünk egy csoportba a 16 között. Idegenben legyőztük az NB II-es csapatokat, ami nem volt könnyű feladat, mert a Videoton nem bírt velük. A négyes döntőben esélytelenek voltunk a három nagycsapattal szemben. Ez határtalanul megnyugtatott bennünket. Elhatároztuk, hogy megnehezítjük a Ferencváros, a Vasas és az Újpesti Dózsa sorsát. Nem gondoltuk, hogy elsők leszünk, hanem azt, hogy esetleg valamelyikűket legyőzzük, s azzal tesszük le névjegyünket. A döntő azonban várakozáson felül jól sikerült. Ehhez egy kissé vissza kell kanyarodnom, oda, amikor a válogatottunk a görögökkel emlékezetes mérkőzését vívta. Mi, Diósgyőrben akkor úgy láttuk, csapatunk egy kicsit visszaesett a bajnoki küzdelmekben. Ezért megnöveltük az edzésmunkát, s ez a későbbiekben jótékonyan éreztette hatását. Végig bírtuk a bajnoki hajrát, amikor szerdán és szombaton is pályára kellett lépnünk. Jó erőben érkeztünk az MNK négyes döntőjéhez is. Az Újpesti Dózsa felett aratott győzelmünk az önbizalmunkat is erősítette. Bár ezután vesztettünk a Ferencváros ellen, úgy gondoltuk, hogy semleges pályán van esélyünk a Vasas ellen. A döntő mérkőzésen elsősorban akarásunkkal múltuk felül a nem sokkal korábban bajnoki címet szerzett piros-kék csapatot."

A Diósgyőr ezután még 1980-ban is megnyerte a Magyar Kupát, sőt 81-ben is finálét játszhatott, de akkor "csak" az ezüst jutott az aranylábúaknak.

1978/79, az ezredik NB I-es gól, a 800-dik mérkőzés és a bajnoki bronzérem esztendeje. A 25-30 ezres nézőszámmal bíró klub a magyar futball egyik legfényesebb csillaga volt!

A 77-es kupagyőzelem után a DVTK bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupájába, ahol az első fordulóban a török Besiktas került a vörösök útjába. Az első meccsen a Diósgyőr kétgólos vereséget szenvedett, de a visszavágóra mégis több mint húszezren váltottak belépőt. A közönség lelkes buzdítása mellett, a csapat szellemes játékkal 5:0-ra legázolta a vendégcsapatot. A következő körben a sorsolás nem kedvezett a DVTK-nak, hiszen Európa egyik legerősebb csapatát, a Hajduk Splitet sodorta elénk. Az első meccsen 2:1-re győztünk Tatár és Váradi góljaival, pedig a szünetben még a horvátok vezettek. A visszavágón hasonló eredmény született, így következhetett a büntetőpárbaj, amiben sajnos a délieknek volt nagyobb szerencséje.

Két évvel később a csapat az UEFA kupában próbálhatott szerencsét, ahol csak a német Kaiserslautern akadályozta meg a negyedik fordulóba jutást, pedig a klub átgázolt a Rapid Wien-en és a skót Dundee United-en, amely után a brit sajtó Európa legjobb csapatának tartotta a Diósgyőrt!
1980-ban újra szerencsét próbálhattunk a KEK-ben, de a Celtic túl nagy falatnak bizonyult. Ezután egy korszak lezárult, de több mint másfél évtized múlva, akkor már a Tornyi legénység újra nemzetközi mérkőzést hozott az Andrássy úti arénába.

Az aranykorszak után szenvedés várt a szurkolókra és a játékosokra, hiszen hét szűk esztendőt kellett a másodosztályban tölteni, ami után a feljutás következett, majd újbóli kiesés. Az áttörést Tornyi Barnabás újbóli megjelenése hozta, hisz miután átvette a csapatot, egy év múlva már újra az NB I-ben voltunk, s nem sokára következhetett a fent említett Intertotó menetelés, valamint egy fantasztikus ősz, amikor legyőztük többek között idegenben az Újpestet és az FTC-t. Jellemző a korabeli futball viszonyokra, hogy pénz nélkül próbáltak sikeres csapatot építeni, amibe sajnos belerokkant az egyesület és a klub megszűnt!

A megszűnés után a szurkolók vették kezükbe az újjáépítést és maguk alapították meg az új DVTK-t, amely mellé oda állt az önkormányzat, a bőcsi focicsapat, a Borsod Volán SE és további támogatók. Az összefogásnak meg is lett az eredménye, hiszen jó pár év kiagyás után 2004 májusában visszajutott a DVTK az élvonalba.

A film pereg tovább, újabb játékosok jönnek, hogy örömet szerezzenek a közönségnek, hiszen "A Cirkuszra" szükség van!

Varga Lajos Diósgyőri futballtörténet című könyve alapján.

 

A Diósgyőr bajnoki helyezései 1980-tól...

1980/81 NB I.

1. Ferencváros 34 21 9 4 75:33 51
2. Tatabánya 34 19 10 5 50:25 48
3. Vasas SC 34 18 10 6 68:38 46
4. Videoton 34 19 6 9 60:38 44
5. Bp. Honvéd 34 15 12 7 56:36 42
6. Debreceni MVSC 34 14 10 10 37:29 38
7. Nyíregyháza 34 11 16 7 30:25 38
8. Újpesti Dózsa 34 10 16 8 53:49 36
9. Békéscsaba 34 13 10 11 51:48 36
10. Pécsi MSC 34 9 13 12 43:43 31
11. Rába ETO 34 9 13 12 43:43 31
12. Csepel SC 34 6 15 13 34:38 27
13. ZTE 34 10 7 17 52:70 27
14. Volán SC 34 8 11 15 39:57 27
15. Diósgyőr 34 5 15 14 28:50 25
---------------------------------------------------
16. Kaposvári Rákóczi 34 6 12 16 34:67 24
17. MTK-VM 34 4 14 16 34:60 22
18. Dunaújváros 34 4 11 19 34:72 19

1981/82 NB I.

1. Rába ETO 34 21 7 6 102:50 49
2. Ferencváros 34 20 4 10 76:46 44
3. Tatabánya 34 15 13 6 58:43 43
4. Videoton 34 18 5 11 49:44 41
5. Újpesti Dózsa 34 14 12 8 49:37 40
6. Bp. Honvéd 34 15 9 10 54:40 39
7. Csepel SC 34 11 14 9 37:34 36
8. Pécsi MSC 34 15 5 14 51:45 35
9. Haladás VSE 34 13 9 12 46:42 35
10. Békéscsaba 34 11 13 10 44:44 35
11. Debreceni MVSC 34 13 8 13 46:55 34
12. Vasas SC 34 12 8 14 57:54 32
13. ZTE 34 9 14 11 33:47 32
14. Diósgyőr 34 9 11 14 48:62 29
15. Nyíregyháza 34 8 12 14 35:51 28
---------------------------------------------------
16. Volán SC 34 5 11 18 43:61 21
17. SZEOL AK 34 8 4 22 35:74 20
18. Ózdi Kohasz 34 7 5 22 41:75 19

1982/83 NB I.

1. Rába ETO 30 19 6 5 82:37 44
2. Ferencváros 30 19 5 6 73:46 43
3. Bp. Honvéd 30 17 8 5 57:33 42
4. Csepel SC 30 13 11 6 52:46 37
5. Újpesti Dózsa 30 12 8 10 45:47 32
6. Tatabánya 30 9 11 10 42:40 29
7. Vasas SC 30 11 6 13 56:52 28
8. Haladás VSE 30 10 8 12 33:40 28
9. Diósgyőr 30 8 11 11 36:44 27
10. Nyíregyháza 30 9 8 13 29:37 26
11. ZTE 30 8 10 12 37:46 26
12. MTK-VM 30 9 8 13 40:58 26
13. Videoton SC 30 11 3 16 48:47 25
14. Pécsi MSC 30 9 7 14 45:52 25
---------------------------------------------------
15. Debreceni VSC 30 8 9 13 35:51 25
16. Békéscsaba 30 5 7 18 41:75 17

1983/84 NB I.

1. Bp. Honvéd 30 19 6 5 63:24 39*
2. Rába ETO 30 14 9 7 66:58 37
3. Videoton 30 16 5 9 47:31 37
4. Újpesti Dózsa 30 12 11 7 49:33 35
5. Tatabánya 30 13 9 8 40:37 35
6. Vasas SC 30 14 5 11 46:40 33
7. Zalaegerszeg 30 11 8 11 38:37 30
8. MTK-VM 30 10 9 11 39:44 29
9. SZEOL AK 30 10 9 11 42:44 29
10. Pécsi MSC 30 8 12 10 36:38 28
11. Csepel SC 30 9 9 12 36:43 27
12. Ferencváros 30 9 9 12 43:44 27
13. Haladás VSE 30 10 6 14 29:42 26
---------------------------------------------------
14. Volán SC 30 7 10 13 42:54 24 *
15. Nyíregyházi VSC 30 7 8 15 28:47 22**
16. Diósgyőr 30 2 9 19 25:53 13 **

*A Bp. Honvédtól 5 büntetőpont levonva. A Bp. Honvéd - Volán mérkőzés pályán elért eredményét az MLSZ mesemmisítette, helyette 0-0-ás gólkülönbséggel egyik csapat sem kapott pontot.
** A Diósgyőr - Nyíregyháza mérkőzést az MLSZ 0-0-val igazolta, de egyik fél sem kapott pontot. A két csapat a következő bajnokságot 4 büntetőponttal kezdte a másodosztályban.

1991/92 NB I.

1. Ferencváros 30 18 10 2 61:19 46
2. Vác FC-Samsung 30 19 7 4 54:27 45
3. Kispest HFC 30 19 4 7 61:27 42
4. Siófoki Bányász 30 15 6 9 46:34 36
5. MTK 30 14 7 9 44:34 35
6. Vasas SC 30 10 13 7 40:29 33
7. Videoton-Waltham 30 10 12 18 45:40 32
8. Újpesti TE 30 8 13 19 41:38 29
9. Pécsi MSC 30 10 9 11 27:34 29
10. BVSC Novép 30 7 12 11 29:34 26
11. Rába ETO 30 8 10 12 34:43 26
12. Veszprém LC 30 7 10 13 20:42 24
---------------------------------------------------
13. Haladás VSE 30 7 8 15 27:42 22 osztályozón kiesett
14. Diósgyőri FC 30 6 10 14 24:44 22 osztályozón bennmaradt
---------------------------------------------------
15. Tatabánya 30 6 8 16 27:53 20
16. Zalaegerszegi TE 30 3 7 20 20:60 13

1992/93 NB I.

1. Kispest-Honvéd 30 19 5 6 59-28 43
2. Vác FC-Samsung 30 17 8 5 48-28 42
3. Ferencváros 30 19 3 8 49-28 41
4. MTK 30 14 8 8 59-37 36
5. Békéscsaba 30 12 12 6 42-31 36
6. Videoton-Waltham 30 15 5 10 42-34 35
7. Csepel-Kordax 30 12 6 12 29-37 30
8. Siófok 30 11 7 12 36-39 29
9. Győri Rába ETO 30 10 9 11 38-43 29
10. Vasas-Smirnoff 30 7 13 10 31-33 27
11. PMSC-Fordan 30 10 7 13 35-39 27
12. BVSC-Dreher 30 10 6 14 32-37 26
---------------------------------------------------
13. Diósgyőri FC 30 7 9 14 26-45 23 osztályozón kiesett
14. Újpesti TE 30 4 12 14 29-45 20 osztályozón bennmaradt
---------------------------------------------------
15. Nyíregyházi FC 30 3 12 15 17-39 18
16. Veszprém LC 30 6 6 18 25-54 18

1996/97 NB II. Keleti csoport

1. Tiszakécske 28 18 2 8 53-24 56 feljutott
---------------------------------------------------
2. Diosgyőri FC 28 15 7 6 35-23 52 osztályozó után feljutott
---------------------------------------------------
3. Nyíregyháza 28 14 9 5 39-19 51
4. Hajdúszoboszló 28 13 10 5 40-23 49
5. Kiskundorozsma 28 13 9 6 36-26 48 (Szezon közben változás: Szeged-Dorozsma FC)
6. Szolnoki MÁV 28 13 6 9 38-31 45
7. Tiszavasvári 28 12 8 8 34-27 44
8. Salgótarján 28 10 10 8 29-28 40
---------------------------------------------------
9. Kecskeméti TE 28 11 6 11 31-32 39 osztályozó után kiesett
---------------------------------------------------
10. Hatvan 28 9 9 10 37-32 36
11. Kazincbarcika 28 8 7 13 32-41 31
12. Kecskeméti SC 28 6 10 12 27-33 28
13. Hajdúnánás 28 6 5 17 18-50 23
14. Tiszafüred 28 6 4 18 23-47 22
15. Eger FC 28 3 4 21 14-50 13
16. Sényő visszalépett

1997/98 NB I.

1. Újpesti TE 34 21 10 3 62-26 73
2. Ferencvárosi TC 34 20 7 7 63-43 67
3. Vasas-Danubius Hotels 34 19 7 8 66-41 64
4. Gyori ETO FC 34 18 9 7 47-31 63
5. MTK Hungária FC 34 17 7 10 60-35 58
6. Vác-Zollner FC 34 15 6 13 45-47 51
7. Zalahús-ZTE FC 34 15 5 14 58-42 50
8. Gázszer FC 34 12 13 9 55-45 49 [*]
9. Debreceni VSC-Epona 34 13 9 12 46-48 48
10. BVSC-Zugló FC 34 12 10 12 49-43 46
11. Diósgyőri FC 34 12 8 14 46-41 44
12. Siófoki Bányász 34 11 8 15 38-43 41
13. Haladás-Milos VFC 34 9 9 16 38-47 36
14. Kispest-Honvéd FC 34 10 6 18 41-57 36
---------------------------------------------------
15. Tiszakécske FC 34 8 8 18 36-75 32 osztályozó után kiesett
16. Videoton FCF 34 7 10 17 43-58 31 osztályozó után bennmaradt
---------------------------------------------------
17. Békéscsaba EFC 34 7 10 17 28-61 31
18. Ilzer-Stadler FC 34 4 10 20 29-67 22

1998/99 NB I.

1. MTK Hungária FC 34 27 2 5 77-26 83
2. Ferencvárosi TC 34 19 7 8 61-40 64
3. Újpesti TE 34 20 3 11 58-40 63
4. Győri ETO FC 34 16 11 7 53-39 59
5. Dunaferr FC 34 17 6 11 54-46 57
6. Vasas-Danubius Hotels 34 15 10 9 51-44 55
7. Zalahus-ZTE FC 34 15 8 11 43-37 53
8. Diósgyőri FC 34 14 9 11 56-54 51
9. Debreceni VSC-Epona 34 14 7 13 53-39 49
10. Vác-Zollner FC 34 13 10 11 51-49 49
11. Gázszer FC 34 11 11 12 37-40 44
12. Kispest-Honvéd FC 34 11 9 14 38-50 42
13. Nyírség Spartacus FC 34 10 9 15 46-52 39
14. Haladás-Milos VFC 34 10 6 18 39-54 36
15. Siófoki Bányász 34 7 9 18 32-49 30 (tavasszal: Balaton TV Siófok)
---------------------------------------------------
16. Videoton FCF 34 7 9 18 36-54 30
17. BVSC-Zugló FC 34 7 6 21 34-53 26*
18. III. Kerületi TVE 34 4 6 24 40-93 18

* 1 büntetőpont levonva

1999/2000 NB I.

1. Dunaferr FC 32 24 7 1 79-23 79
2. MTK Hungária FC 32 18 9 5 64-28 63
3. Vasas-Danubius Hotels 32 19 4 9 58-32 61
4. Lombard FC-Tatabánya 32 14 13 5 37-34 55
5. Ferencvárosi TC 32 14 8 10 61-39 50
6. Debreceni VSC-Epona 32 14 8 10 52-41 50
7. Pécsi MFC 32 11 12 9 41-47 45 (A Gázszer jogán tavasztól)
8. Győri ETO FC 32 12 8 12 52-36 44
9. Nyírség Spartacus FC 32 12 8 12 32-42 44
10. Újpesti TE 32 10 11 11 46-42 41
11. Zalahus-ZTE FC 32 8 15 9 34-31 39
12. Kispest-Honvéd FC 32 10 9 13 27-39 39
13. Haladás-Milos VFC 32 8 8 16 37-53 32
14. Nagykanizsai Olajbányász 32 7 10 15 27-44 31
----------------------------------------------------
15. Siófoki Bányász 32 7 7 18 26-51 25*
16. Diósgyőri FC 32 5 9 18 26-56 24
17. Vác-Zollner FC 32 3 6 23 24-85 15
A Szeged LC visszalépett

*3 pont levonva

2000/01 NB II.
(harmadosztály)

1. FC Eger 20 11 5 4 34-18 38
----------------------------------------------------
2. Diósgyőri VTK 20 10 6 4 32-17 36*
3. Orosháza-Csorvás 20 11 2 7 34-25 35
4. Gyula 20 10 4 6 37-25 34
5. Tiszaújváros 20 9 3 8 29-20 30
6. Kisléta-Mátészalka 20 7 8 5 27-26 29
7. Demecser 20 7 6 7 23-19 27
8. Baktalórántháza 20 8 2 10 30-37 26
9. Jászberényi Vasas 20 7 4 9 30-23 25
10. Makó 20 4 6 10 18-35 18
11. Abony 20 2 2 16 14-63 8
Kisvárda kizárva

*A DFC megszűnte után az újjáalakult Diósgyőri VTK az őszt a Miskolc Körzeti Bajnokságban játszotta (7. osztály), majd a Borsod Volánnal történt egyesülés után tavasszal az NB II-ben folytatta

2001/02 NB I/B Keleti csoport

1. Békéscsabai Előre FC 22 14 5 3 49-23 47
----------------------------------------------------
2. Rákospalotai EAC 22 10 7 5 41-23 37
3. Szolnoki MÁV FC 22 10 6 6 39-27 36
4. Diósgyőri VTK 22 11 3 8 35-25 36
5. Csepel SC 22 10 4 8 46-38 34
6. BKV Előre 22 8 7 7 36-33 31
----------------------------------------------------
7. FC Eger 22 8 6 8 32-37 30
8. Nyírség-Spartacus 22 8 3 11 40-42 27
9. Fóti SE 22 6 9 7 33-37 27
10. Kecskeméti FC 22 6 7 9 35-43 25
11. Monor SE 22 6 3 13 29-57 21
12. ESMTK 22 2 6 14 28-58 12

Rájátszás:

1. Békéscsabai Előre FC 32 18 7 7 65-40 61
----------------------------------------------------
2. Diósgyőri VTK 32 16 6 10 57-37 54
3. Szolnoki MÁV FC 32 15 9 8 61-38 54
4. Csepel SC 32 15 6 11 63-53 51
5. Rákospalotai EAC 32 13 8 11 53-40 47
6. BKV Előre 32 10 8 14 51-65 38

2002/03 NB I/B.

1. Pécs 34 21 10 3 71-34 73
2. Lombard-Haladás 34 17 11 6 55-28 62
3. Bük 34 16 12 6 55-22 60
4. REAC 34 18 6 10 60-44 60
5. Nyírség Sartacus 34 15 10 9 63-44 55
6. Százhalombatta 34 13 14 7 53-48 53
7. Kaposvár 34 13 12 9 52-39 51
8. Pápa 34 14 8 12 52-45 50
9. Szolnok 34 14 6 14 57-58 48
10. Kecskemét 34 13 9 12 57-42 48
11. Újpest FC-Fóti SE 34 12 8 14 46-54 44
12. DVTK 1910 34 12 8 14 45-50 44
13. BKV Előre 34 12 7 15 54-56 43
14. Balassagyarmat 34 10 10 14 49-57 40
15. Hévíz 34 9 10 14 50-61 38
16. Tatabánya 34 9 6 19 40-57 33
17. Celldömölk 34 8 6 20 27-60 30
18. Monor 34 2 2 30 24-111 8
Demecser visszalépett
Vasas visszalépett

2003/04 NB I/B.

1. Bp Honvéd 34 23 6 5 75-24 75 feljutott
2. Bp Vasas 34 18 8 8 57-36 62 feljutott
3. Kaposvári Rákóczi FC 34 18 7 9 54-33 61 feljutott
4. Diósgyőri VTK 34 17 6 11 54-44 57 feljutott*
-----------------------------------------------------
5. Nyíregyháza Spartacus 34 16 8 10 40-36 56 osztályozón nem jutott fel*
6. REAC 34 14 10 10 46-38 52 osztályozón feljutott
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
7. BKV Előre 34 15 6 13 40-36 51
8. Balassagyarmati SE 34 12 12 10 38-35 48
9. Tatabánya Autó-Trader 34 13 7 14 46-43 46
10. Pápai Termál PELC 34 12 10 12 48-55 46
11. FC Bodajk 34 14 3 17 50-50 45
12. Kecskeméti TE 34 10 12 12 33-33 42
13. Dunakanyar-Vác 34 10 8 16 39-54 38
14. FC Szeged 34 12 2 20 45-66 38
15. Szolnoki MÁV FC 34 10 7 17 42-44 37
-----------------------------------------------------
16. Dunaújváros FC 34 9 10 15 40-52 37 kiesett
17. FC Dabas 34 8 9 17 37-61 33 kiesett
18. Hévíz FC 34 5 9 20 34-78 24 kiesett

* A DVTK hiába jutott fel, saját jogán nem tudott elindulni az NB I-ben csak a Siófok Miskolcra költözése után. A megüresedett helyen a Nyíregyháza lett első osztályú.

2004/05 NB I.

1. Debreceni VSC 30 19 5 6 57-25 62
2. Ferencvárosi TC 30 17 5 8 56-31 56
3. MTK Hungária 30 16 9 5 47-26 56*
4. Újpest FC 30 15 10 5 60-34 55
5. Győri ETO FC 30 16 6 8 44-32 54
6. Zalaegerszegi TE 30 13 5 12 48-45 44
7. Matáv FC Sopron 30 11 9 10 44-44 42
8. FC Fehérvár 30 11 10 9 44-36 40**
9. Diósgyőri VTK-BFC 30 11 4 15 39-45 37
10. Pécsi Mecsek FC 30 9 9 12 33-35 36
11. Budapesti Honvéd 30 10 5 15 37-58 35
12. NABI-Kaposvári Rákóczi FC 30 8 10 12 34-47 34
13. Vasas 30 10 3 17 34-48 33
14. Lombard-Pápa FC 30 8 6 16 40-47 30
---------------------------------------------------
15. Nyíregyháza Spartacus 30 5 11 14 38-63 26
16. Békéscsabai Előre FC 30 4 7 19 26-65 4***

* 1 büntetőpont levonva
** 3 büntetőpont levonva
*** 15 büntetőpont levonva

 
Eredményjelző
 
D V T K 1 9 1 0
 
F Ó R U M

Belépés a Fórum- ba

 
A Hét Videója
 
A Stadion
 
Játékosok
 
szavazás
Lezárt szavazások
 
Látogatottság
Indulás: 2006-01-18
 
...
 

Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE